SUPPORT 0727.030.090
Buchete trandafiri Ro
Livrare brazi de Craciun
gratuit in Bucuresti / Ilfov
Comanda pana la ora 17:00
pentru livrare in aceeasi zi!
Produsul a fost adaugat in cos

In continuare, poti sa comanzi si alte produse sau poti sa mergi la casa pentru a finaliza comanda.

Inapoi la cumparaturi Vezi cosul

Povestea bradului de Craciun

Bradul de Craciun, in forma cunoscuta noua astazi, decorat cu globuri si instalatii de luminite multicolore, nu a fost din totdeauna impodobit astfel. Desi in Europa originea sa precrestina nu mai e contestata de nimeni, parerile raman totusi impartite: unii vad in el o reprezentare a "arborelui lumii", altii il considera o referire directa la "arborele Paradisului", impodobit cu mere de un rosu aprins, care amintesc de pacatele comise de primii oameni, inainte de alungarea lor din Rai.

Pana in secolul XV oamenii impodobeau casele cu crengute verzi si traditia era considerata pagana, la fel si cea de a-si face daruri unii altora. Dar nu peste multa vreme in locul crengutelor va fi folosit un arbore intreg. Conform documentelor, in 1605, la Strasbourg a fost inaltat primul brad de Craciun, intr-o piata publica. Nu avea inca lumanari si era impodobit cu mere rosii.

In 1611, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien impodobeste primul brad asa cum il cunoastem noi astazi. Dupa 1878, decoratiunile (globurile) de Craciun din sticla argintata de Turingia au tot mai mult succes, asa ca aceasta traditie pur germana va cuceri intraga lume, fiind adoptata pretutindeni, fie ca este vorba despre tari din Asia, Africa, America sau Australia.

La finele secolului al XIX-lea, in saloanele germane, sarbatoarea era de neconceput fara bradul de Craciun, impodobit si scanteietor. In 1776, prin intermediul soldatilor germani care participau alaturi de englezi la razboiul de independenta, aceasta traditie ajunge si in Statele Unite, iar in 1880 "cucereste" si Casa Alba.

Impodobitul bradului in Romania, desi este un obicei relativ recent, este in prezent cel mai indragit obicei de Craciun, datorita simbolurilor care i se asociaza: iubire (pentru ca este impodobit de intreaga familie), bucurie si fericire (pentru ca sub el sunt puse cadourile), magie (se spune ca Mos Craciun nu vine in casele unde nu e brad), viata, trainicie si sanatate (pentru ca este mereu verde, chiar si cand afara e zapada).

Practic, pomul de iarna este atat la propriu cat si la figurat in centrul sarbatorii de Craciun!

Brazi de Craciun care s-ar putea sa-ti placa: