SUPPORT 0727.030.090
Buchete trandafiri Ro
Livrare brazi de Craciun
gratuit in Bucuresti / Ilfov
Comanda pana la ora 17:00
pentru livrare in aceeasi zi!
Produsul a fost adaugat in cos

In continuare, poti sa comanzi si alte produse sau poti sa mergi la casa pentru a finaliza comanda.

Inapoi la cumparaturi Vezi cosul

Brad natural de Craciun sau brad artificial: tu ce alegi?

Craciunul este prin excelenta perioada din an favorita atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Este o sarbatoare petrecuta in mod traditional in familie, alaturi de cei dragi, in jurul pomului de iarna, cantand colinde si impartind daruri.

Impodobirea bradului de Craciun este datoria celor mici, fiind cunoscut faptul ca daca nu participa la decorarea celui mai frumos brad pentru Mos Craciun, nici acesta nu va fi atat de darnic!

De ce sa alegi un brad natural de Craciun?

Vorbeam de magia Craciunului si de atmosfera de poveste a sarbatorilor de iarna. Practic, bradul natural pastreaza mirosul iernii, aroma de cetina si rasina naturala, cea care ne-a marcat si noua copilaria si care se va intipari mai departe si in memoria copiilor nostri.

Gurile rele vor critica taierea masiva a brazilor ce afecteaza mediul inconjurator si vor explica cum este curmata viata unui bradut crescut in 10-15 ani pentru a ajunge la o dimensiune de 1,80 metri – 2 metri, pentru a fi transformat in "Brad de Craciun". Acesta nu va fi decat o luna atractia caminului tau iar apoi va fi abandonat in strada.

Majoritatea celor care critica traditia de a taia brazi naturali pentru Craciun nu stiu (sau nu vor) sa spuna adevarul: brazii de Craciun sunt comercializati legal, fiind recoltati din pepiniere special concepute pentru a creste astfel de pomi, cu un singur scop: sa ne decoreze caminul de sarbatori!

Este foarte superficiala si inselatoare retorica ce sugereaza ca zecile de milioane de brazi de pe planeta sunt taiate ilegal din padurile virgine, si daca nu s-ar mai comanda brazi naturali aceste paduri n-ar mai fi "defrisate".

De fapt este foarte simplu: daca de maine nu s-ar mai cumpara brazi naturali, aceste pepiniere s-ar inchide si numarul de brazi de pe planeta ar fi acelasi ca si acum. Brazii din padurile salbatice nu au nicio legatura cu cei crescuti in pepiniera pentru Craciun. Este aceeasi situatie ca si in cazul fermelor de pui sau de porci. Sunt animale domestice, crescute special pentru consum (nu discutam aici daca este sau nu moral consumul de carne).

De ce sa cumperi un brad artificial?

Daca adultul din tine este satul de curatenia ce trebuie facuta in jurul bradului taiat, din cauza uscarii si caderii acelor in permanenta, atunci opteaza pentru bradul artificial si renunta la traditia de a imbodobi un brad natural de Craciun!

Decorarea unui pom de iarna este mai simpla in cazul bradului artificial: acele acestuia nu sunt ascutite nu te vor zgaria iar ca bonus te vor scuti de curatenia din fiecare zi, neparasind crengutele bradului. Bradul isi va pastra aspectul bogat pentru totdeauna (doar ca va trebui sters periodic de praf).

Aspectul in marea majoritate a cazurilor este un avantaj prin varietatea de brazi artificiali din care poti alege (cu aspect natural, cu crengutele ninse cu zapada, decorate cu conuri artificale, etc.). Ca si in cazul vedetelor feminine din lumea mondena, plasticul de multe ori este preferat ca aspect naturalului (pana ajungi sa pui mana).

Un avantaj important il reprezinta cel financiar, achizitionarea unui brad artificial fiind o investitie pe termen lung, acesta putandu-se monta/demonta simplu si rapid, fiind apoi depozitat pana la Craciunul urmator intr-un spatiu redus.

Brazi de Craciun care s-ar putea sa-ti placa: